Bleiben Sie auf dem Laufenden über die neuesten Entwicklungen und Fälle?

Abonnieren Sie unseren Newsletter und verpassen Sie nichts!
Uw inschrijving kan niet worden opgeslagen. Probeer het opnieuw.
Je inschrijving voor de nieuwsbrief van Weborama is gelukt!

Pflichtfeld *

* Mit dem Abonnement unseres Newsletters erklären Sie sich damit einverstanden, von Weborama Niederlande per E-Mail Marketing-Mitteilungen zu erhalten. Sie können sich natürlich jederzeit über den Abmeldelink am Ende jedes Newsletters oder durch Kontaktaufnahme mit uns abmelden.

Subscribe!

Video: Vast, Vpaid, Vpaid en Layer

Posted on March 19, 2015

Film en series kijken is al sinds de jaren 50 een steeds groter wordende bezigheid. We besteden steeds meer tijd aan video’s en vooral sinds de PC en Smartphone is dit aandeel enorm gestegen. Geen wonder dus dat adverteren rondom Video on Demand steeds interessanter wordt en steeds meer ingezet wordt.

Tijdbesteding per uiting en zichtbaarheid van de uiting: 2 essentiële onderdelen die de ROI van de uiting bepalen. De user wilt graag de gekozen video zien en wacht dus tijdens de pre-roll zo’n 15-30 seconden totdat die video afgespeeld wordt.

Stichting video on demand

De Stichting Video on Demand heeft becijferd dat sinds 2011 het aantal huishoudens in Nederland dat kijkt naar Video on Demand met 400% is gestegen van 750.000 naar nu meer dan 3.000.000! Halverwege 2014 keek 31% van de Nederlanders naar VOD en in de leeftijdscategorie 13-50 jaar was dit zelfs bijna 40%. Internationaal is de verwachting dat vanaf 2015 Video on Demand groter is dan regulier TV kijken, dus we mogen de komende tijd een nog grotere groei verwachten.

De VPAID standaard die het IAB in 2012 vaststelde maakt het mogelijk om interactie toe te voegen aan de pre-roll waardoor de user niet alleen langer, maar ook veel intensiever bezig is met uw merk of product. De markt heeft dit opgepikt en we zien de laatste tijd steeds meer en steeds creatievere uitingen die we u niet willen onthouden. Uiteraard heeft Weborama dit ondersteund met diverse templates die de creatie vergemakkelijken en door onze rapportage nog beter inzichtelijk maken.

VPAID + layer

Pre-rolls zijn niet ‘eenvoudig’ meer films die voor de video vertoond worden, maar zijn interactief, nemen in combinatie met een layer een groot deel van het scherm over en de coolste effecten zijn hierdoor mogelijk.

Zie een voorbeeld van 8×4 waarbij bijna de volledige breedte van het scherm wordt gebruikt:

8x4_preroll

VPAID + floorad

Wordt een pre-roll gecombineerd met een floorad (die altijd zichtbaar blijft aan de onderkant van het scherm) dan zijn de gecombineerde resultaten en interactie natuurlijk nog hoger. De Floorad is inmiddels misschien wel een bekende uiting, maar één die de user als minder storend ervaart en erg goede resultaten oplevert. Een voorbeeld van GOGO jongerentours zie je hieronder:

preroll_gogo

VPAID + fullscreen attention layer

Een andere uiting die niet alleen erg mooi gemaakt is, maar ook erg hoge resultaten opleverde is de campagne van Visit Oman. De vpaid creatie is an sich al een plaatje. Met een schat aan informatie. De koppeling met een fullscreen attention layer zorgt voor een ware impressie.

Visit_oman_preroll

Zowel GOGO jongerenreizen als Visit Oman hebben gelopen bij Videostrip (nu SpotXchange).

VPAID + fullwidth layer

Een ander voorbeeld van een pre-roll in combinatie met een layer is UPC:

UPC_preroll

Je ziet dat de achtergrond mee verandert met wat er gebeurt op de tablet. Na vertoning blijft er, buiten de player, een kleine companion banner zichtbaar.

Multipe video

Tot slot nog een hele mooie creatie van Rimmel London: Provocalips. Dames kunnen hier hun favoriete lipcolour uitkiezen en krijgen daarna meer informatie en uitleg in één of twee extra filmpjes.

Rimmel_preroll

Bovenstaande VPAID + Layer uitingen zijn zeer impactvol en kunnen op dit moment nog ingezet worden bij RTL XL en Spotexchange (videostrip). Vraag naar de mogelijkheden.

Nog meer vragen over VAST, VPAID of onze templates? Neem contact met ons op: Klik hier